Waves of success – Scania’s volledige range van compacte, krachtige motoren

Scania's wereldwijde serie scheepsmotoren, met de hoog-vermogen 16-liter V8, de krachtige 13-liter en de nieuwe 9-liter motoren, zal worden tentoongesteld op de SEAWORK maritieme tentoonstelling in Southampton.

Naast de 16-liter V8 en de 13-liter zes-cilinder in lijn, omvat Scania’s scheepsmotor range nu ook een reeks van 9-liter vijf-cilinder in lijn motoren. Bestemd voor de voortstuwing en hulpvermogen, worden de motoren allemaal gebaseerd op Scania's nieuwe state-of-the-art modulaire motor platform, dat wordt gebruikt voor de toepassingen in scheepvaart, industrie, energie-opwekking, vrachtwagens en bussen wereldwijd.

De motoren zijn gebouwd op een lange traditie van ongelooflijk compacte power packs dat zowel de technologie en het ontwerp deelt met Scania motoren voor vrachtwagens en bussen. Dit zorgt voor een eenvoudige installatie en uitzonderlijke prestaties.
Scania zal de volledige scheepsmotoren range showen tijdens de Seawork tentoonstelling in Southampton, die gehouden wordt van 25 juni t/m 27 juni 2013.


Compact aggregaat

Van vitaal belang voor installatie op zee is het feit dat de motor compact is, ontworpen voor eenvoudig onderhoud en dat het gemakkelijk te monteren is. Scania V-8 motoren doen van oudsher aan al deze eisen, dankzij het compacte V-ontwerp. Hierdoor wordt de totale lengte verminderd. Aanvullende producten kunnen effectief worden ondergebracht in de zgn. ‘voetafdruk’ van de motor.

De meeste reparaties en het onderhoud kan worden uitgevoerd door één service technicus. Aangezien elke cylinder zijn eigen cilinderkop heeft, die samen met natte cilindervoeringen zorgt voor eenvoudige revisies in kleine ruimtes. De nokkenas ligt hoog in het blok en tandwielen zijn achteraan gemonteerd. 

Een echt werkpaard met vijf cilinders
De nieuwe 9-liter vijf-cilinder in lijn motoren zijn gebaseerd op dezelfde motoruitvoering als de 16- en 13-liter motoren. Ontworpen voor zware bedrijfsomstandigheden met een focus op inzetbaarheid, hebben de motoren lage onderhoudskosten. De nieuwe 9-liter scheepsmotor zal beschikbaar zijn voor levering in september 2013.

Belangrijkste kenmerken van Scania’s scheepsmotoren range
Brandstofverbruik, betrouwbaarheid en verbeterde inzetbaarheid
Eenvoudig onderhoud door afzonderlijke cilinderkoppen
Modulair ontwerp vergemakkelijkt levering van onderdelen en onderhoud
Scania Engine Management System – prestaties kunnen voor elke taak
  worden aangepast.
Type goedkeuring.

Motorprestaties 9 liter vijf cilinder in lijn

Vermogen hulpmotor 199-269 kW bij 50 Hz
199-323 kW bij 50 Hz
Vermogen voortstuwingsmotor

Koppel
220-400 pk
162-294 kW
1.290 - 1.630 Nm
Slagvolume 9,3 liter
Afmetingen (lxbxh) 1.419 x 975 x 1.148 mm
Netto gewicht
- met warmtewisselaar
- met kielkoeling

1.150 kg
1.100 kg

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkplaats